onsdag 3 oktober 2012

När hjärnan ballar ur

När jag slutade skolan idag, med två veckor kvar på session A kände jag att jag redan börjar komma in i rutinerna här och faktiskt, tro det eller ej, börjar bli lite rastlös. Det är underligt hur man kan vänja sig vid ett "nytt" liv så pass fort och känna sig bekväm och till och med att man har för lite att göra.
Eftersom att jag jobbade under min gymnasietid är jag inte riktigt van vid att vara helt ledig tre dagar i veckan plus alla eftermiddagar. Jag saknar att jobba, det är det enda dåliga med att bo här, eftersom att jag inte får det. Det hade varit perfekt att jobba extra på till exempel en restaurang här för då hade jag fått ännu mer av språket! Det ska bli väldigt skönt att förhoppningsvis få mer plugg till vårterminen eftersom jag har ganska mycket spring i benen och vill ha fullt upp hela tiden.

Men, när jag satt i bilen påväg hem från skolan idag fick jag för mig att jag skulle byta skola till vårterminen. Helt enkelt ta mitt pick och pack och flytta till andra sidan av USA och göra en termin i New York. Direkt när jag kom hem slog jag på datorn och kollade olika utbildningsmöjligheter och vilka skolor jag fortfarande kunde söka till. Jag slängde iväg några mail och förfrågningar angående skola och boende. Hittade några riktigt intressanta utbildningar på New York University inom marknadsföring och en om ledarskap.

Att vara här i San Diego får mig att inse att det finns så otroligt mycket saker som jag vill göra. Men efter en powernap på en madrass på balkongen i solen insåg jag att jag nog var lite för rastlös för stunden och visst vill stanna här i två terminer. Jag har ju faktiskt ingen brådska, jag kan mycket väl komma tillbaka till USA och plugga vidare senare. Så nu är det New York som jag har spessat in mig på som nästa stop, dock kommer jag nog behöva jobba ett år eller två emellan för att kunna finansiera det.

Samtidigt så vill jag ju väldigt gärna prova på att bo i en storstad i Europa. Och resa till en massa spännande länder. Och jobba och tjäna pengar. Som sagt, jag vill göra väldigt mycket just nu.

1 kommentar:

  1. Gôtt Cajsa! Att det spritter i benen och att du vill göra en massa nya saker hela tiden. Men jag tror, som du själv konstaterar, att du skall fullfölja dina ursprungliga planer med San Diego.
    Idag har jag spöat Peter i vårt golfmästerskap. Ingen av oss spelade speciellt bra men jag spelade minst dåligt, så därför vann jag. Men du vet vad det står på kylskåpsmagneten i Dragsmark "A bad days golfing always beet a good days working"
    Nu har hösten kommit tungt till västkusten. Det är ta mig f-n inte annat än regn och blåst. Men vad har jag att klaga på? Slätt ingen ting!! Allt funkar väldigt bra här hemma och det är extra skönt att ha Johannes i källaren, mycket trevligare än att vara ensam i huset.
    Take care hjärtat mitt / POSS!!!

    SvaraRadera